La Figuera acollirà la 4a edició del ‘Coneguem el Priorat’

28/12/2019 Actualitat

La Figuera acollirà la 4a edició del ‘Coneguem el Priorat’

La Figuera rebrà a finals del mes d’abril més de 200 alumnes de tot el Priorat en motiu de l’activitat “Coneguem el Priorat”.

Durant tot un dia alumnes de cicle mitjà de totes les escoles de la comarca faran diversos tallers que els donaran a conèixer els valors de la comarca i del poble i, en conseqüència, la importància del paisatge del Priorat. Aquests tallers estaran organitzats i dirigits per alumnes de secundària dels instituts de Falset i Cornudella de Montsant, fet que promou el treball, l’aprenentatge i la cooperació entre els alumnes més petits i els més grans.   

Aquesta iniciativa sorgeix a  partir de la candidatura Priorat-Montsant-Siurana per ser Patrimoni Mundial de la UNESCO i està organitzada i la fan possible la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat, mestres del Priorat, Prioritat, el Servei Educatiu del Priorat, el Consell Comarcal del Priorat i l’Oficina Jove. El projecte és itinerant i se celebra cada any en un poble diferent: les tres primeres edicions s'han fet a la Vilella Alta, Margalef i la Torre de Fontaubella. 

De moment, durant els mesos de novembre i desembre alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Priorat han visitat el poble i han dissenyat tallers que tractaran diversos aspectes de La Figuera: l’ermita de Sant Pau, l’Observatori de la Batalla de l’Ebre, la vegetació, l’escola... Durant els propers mesos i fins l'abril, tant els alumnes de l'institut de Falset com el de Cornudella continuaran treballant en l'organització d'aquests tallers.  

Trobareu més informació a la web de Prioritat