Educació

Educació

A falta d’escola pròpia, l’escola de referència és l'Escola Pius XII del Molar.

L’educació secundària obligatòria es fa a l’Institut Priorat, situat també a Falset. En aquest mateix centre s’hi pot cursar Batxillerat i diversos Cicles Formatius.

 

Escola Sant Pau de la Figuera

La Figuera va tenir durant molts anys escola pròpia, l’escola Sant Pau de La Figuera. Es va construir durant la dècada del 1920 i es va tancar l’any 2005 per falta d’alumnat.

Durant els anys de la República i de la dictadura va tenir dues classes diferenciades, la dels nois i la de les noies. Amb l’arribada de la democràcia les dues escoles es van unificar.

L’any 1988 va formar, juntament amb les escoles de Cabassers, el Molar, Gratallops i el Lloar, la ZER Priorat Oest, una de les primeres zones escolars rurals de Catalunya. A posteriori es va canviar el nom i va passar a anomenar-se ZER L’Aglà. Actualment aquesta ZER la conformen les escoles del Molar, Gratallops i la Vilella Baixa.      

L’edifici s’ha remodelat al llarg dels anys; l’aspecte actual data de la dècada dels noranta. Actualment s’utilitza per actes culturals i festius.

 

 

Subscriure a