Llocs d'interès

Més que parlar d'edificis notables, quan es tracta de la Figuera cal destacar el seu entorn, els miradors naturals que permeten admirar magnífics paisatges i els  racons i indrets que fan d'aquesta petita població un lloc digne de visitar.

Com diu Joan Asens a la Guia del Priorat: "Si grans coneixedors de Catalunya han dit que el Priorat és una de les comarques més belles del Principat, no serà cap disbarat assegurar que a la Figuera es pot contemplar un dels panorames més bells de la nostra terra".

 

L'Ermita de Sant Pau

Un dels llocs des d'on es pot gaudir millor de la immensitat del paisatge és a l'ermita de Sant Pau, situada al nord-oest de la població, a uns dos quilòmetres i mig. A l'ermita és venerada la Mare de Déu de la Mola, de molta devoció, entre els pobles veïns. A uns 500 metres de l'ermita cap a l'oest, en direcció a la punta de la muntanya, hom pot visitar el que fou lloc de comandament de l'exèrcit republicà durant la batalla de l'Ebre. Des d'aquesta privilegiada situació es pot albirar fins a 40 quilòmetres de riu Ebre.

 

"Balcó del Priorat"

Altres indrets interessants són el Coll de Solans, anomenat "balcó del Priorat", i la serra del Guixar, o Escambellet.

No podem oblidar-nos tampoc de la Roca Foradada, ni de les coves d'en Vasques, dels Tres Alls, i de la del Mas d'en Nenet, coves naturals fetes a la roca, de grans dimensions.

El poble, de carrers estrets i costeruts, conserva el tipisme dels pobles del Priorat. L'Església parroquial és dedicada a Sant Martí.

Subscriure a